Sinameki Çayı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Sinameki Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Sinameki çayı, sinameki bitkisi tropikal bölgelere özel bir bitkidir. Bu bitkiden çeşitli alanlarda faydalanılır ve çay şeklinde hazırlanarak tüketilebilir. Her bitki çayı gibi sinameki çayının da fazlasını tüketmek sağlık için oldukça zararlı olur. Birçok bitkinin tüketilirken fazlasının zararları ve yeterli oranda alınması hakkında uyarılır. Fakat bu bitki çayı direkt bağırsaklara etki edebildiği için zararları normal bir bitki çayından daha etkili olabilmektedir.

Sinameki Çayının Kullanım Alanları

Sinameki çayı günümüzde en çok bağırsak problemleri için kullanılmaktadır. Bu bitki içerdiği birçok özellikten dolayı birçok ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Hindistan, Mısır ve Ortadoğu gibi bölgelerde doğal olarak yetişebilmektedir. Tahriş olmuş bağırsakların tedavisinde kullanılan sinameki çayı toplum arasında reçetesiz müshil ilacı adıyla anılır. Sinameki çayını tüketecek bir kimsenin mümkünse ev ortamında veya tuvalete yakın olabileceği yerlerde olması gereklidir.

Sinameki Çayının Faydaları
  • Kabızlık gidermek için tam bir tedavi sağlar.
  • Şişkinliği almakta oldukça etkilidir.
  • Bağırsakları çalıştırır.
  • Diyet yapanlar için iştah kapatıcı özelliğinden dolayı zayıflamaya yardımcı bir içecektir.
  • Aynı zamanda bağırsak temizleyici etkisinden dolayı endoskopi öncesi tüketilmek üzere sinameki çayı kullanılır.
Sinameki Çayının Zararları
  • İshal,
  • Mide krampları,
  • Mide hastalıkları,
  • Halsizlik ve kaslarda uyuşma hissi,
  • Karaciğer bozuklukları,
  • Kalp hastalıkları,
Sinameki Çayı Nasıl Yapılır?

Sinameki çayı, sıcak çay olarak tüketilmek için 2 kahve kaşığı kadar kıyılmış sinameki yaprağı bir bardak kaynar su içine atılır. Ardından bardağın ağzı kapatılarak demlenmesi için yaklaşık 5 dakika bekletilir. Demlendikten sonra içilmesi uygundur. Sinameki çayını soğuk çay şeklinde tüketmek isteyenler için aynı ölçüde sinameki yaprağı bir bardak soğuk suya atılır. Fakat özünü suya bırakabilmesi için yaklaşık 12 saat bu su içerisinde bekletilir. Ardından tüketime hazırdır. Genel olarak sinameki çayını gün içinde değil de ev ortamında ve akşamları tüketmek gereklidir.

Sinameki çayı hazırlamak için sinameki bitkisinin kendi tozu, meyveleri veya yapraklarını da aynı yöntemle uygulanarak kullanılabilir. Aynı etkiyi verecek özelliğe sahiptir.

Sinameki Çayını Kimler Kullanmamalıdır?
  • Çocuklar,
  • Hamile bayanlar veya emziren anneler,
  • Mide iltihabı hastalığı olan kimseler,
  • Bağırsak tıkanıklığı olan kişiler,
  • Apandisit hastaları,
  • Mide rahatsızlığı yaşayanlar,
  • Chorn hastalığı olan kişiler,
Ekstra Bilgiler

Sinameki çayı, bağırsak hareketlerini hızlandırdığı için uzun süreli kullanımı bağırsak tembelliğine yol açabilir. Bu nedenle, sinameki çayını düzenli olarak kullanmadan önce bir uzmana danışmak önemlidir. Ayrıca, sinameki çayı tüketimi sırasında bol su içmek, vücudun sıvı dengesini korumak açısından faydalı olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sinameki Zararları Nelerdir?

Sinameki Zararları Nelerdir?

Sinameki Diyeti Listesi

Sinameki Diyeti Listesi

Haber Bülteni